Go Global Edició 2017

II CONGRESO GO GLOBAL

7 i 8 de Juny Fira València

El congrés va abordar el procés d'internacionalització i les tendències relacionades amb la internacionalització. 

Conferències, tallers, entrevistes, b2b amb xarxa exterior, networking internacional, xarxa de contactes, oportunitats de negoci. 

Les Cambres de Comerç de la CV - amb el suport de FEDER . IVACE Internacional i ICEX España Exportació i Inversions, van unir forces per a oferir el Congrés de referència en internacionalització

Programa 2017

Dimecres 7 de Juny

HORA 10:00-11:00 (SALA 1)

TAULA REDONA SOBRE INSTRUMENTS PÚBLICS DE FINANÇAMENT PER A la INTERNACIONALITZACIÓ DE LES PIMES.

PONENTS:    

 • Modera: Manuel de la Rocha, Director Adjunt de la Direcció d'Assessorament Financer. ICEX España Exportació i Inversions.
 • Participa:
  1. MINISTERI D'ECONOMIA, INDÚSTRIA I COMPETITIVITAT: Alberto Sabido. Subdirector adjunt, Subdirecció General de Foment Financer de la Internacionalització.
  2. CESCE: Paula de les Cases. Directora d'Operacions.
  3. ICO: Mariano Colmenar. Director General de Negocis.
  4. COFIDES: Ana Cebrián. Directora Adjunta Àrea Comercial i Desenvolupament de Negoci.

CONTINGUT:

Hui dia el finançament s'ha convertit en un element competitiu essencial per als processos d'internacionalització de les empreses. De fet, es calcula que el 80% de les exportacions mundials requereixen d'alguna mena de finançament. A Espanya, l'important augment de les exportacions de béns i serveis en els últims anys ha sigut un element fonamental en l'eixida de la crisi econòmica. La base exportadora ha augmentat de manera notable en els últims anys, però encara massa PIMES troben serioses dificultats per a accedir al finançament necessari per a començar a exportar, per a expandir els mercats i productes d'exportació, per a presentar-se a una licitació internacional o per a realitzar una inversió a l'estranger. 

En aquest context, la Taula Redona abordarà la problemàtica que les PIMES enfronten per a créixer i obtindre finançament per als seus processos d'internacionalització, i es presentaran les diferents possibilitats que existeixen amb especial èmfasi en els instruments financers públics. Es comptarà amb la presència de Directius de les agències públiques més rellevants, com ICEX, COFIDES, ICO, CESCE i FIEM. En acabar la jornada es deixarà un temps per a contactes bilaterals entre les empreses i les diferents agències públiques.

HORA 10.00-11.00 (SALA 2)

LA MARCA, EL MOTOR DE LA INTERNACIONALITZACIÓ. TROBADA AMB MARQUES DE LA C.V. LÍDERS INTERNACIONALS.

PONENTS:

 • Modera: director tècnic de l'Observatori de marques valencianes en l'exterior.
 • Participa:
  1. JEANOLOGIA: Alejandro Penadés, Director de Màrqueting
  2. L´OCEANOGRAFIC: Eduardo Nogués, Director
  3. ZUMEX:  Manfred Berbel, Director Comercial
  4. ELZABURU & OLLEROS:  Manuel Mínguez 

CONTINGUT:

Taula redona on participaran els responsables de màrqueting d'empreses de la CV amb una forta implantació internacional, en la qual a través de preguntes realitzades pel moderador explicaran les seues estratègies de màrqueting internacional en general i de la política de marca en particular.

HORA 10.00-11.00 (SALA 3)

L'ALGORISME DEL LIDERATGE EXPONENCIAL

PONENT:

 • Isabel Aguilera Navarro

CONTINGUT:

El lideratge competitiu evoluciona d'acord amb el context en el qual l'exercim, els desafiaments operatius que ens plantegem i els equips als quals dirigim.

El convuls món actual exigeix noves capacitats, el reforç d'alguns valors, noves actituds i alguns components secrets, davant els reptes més importants que haurem de superar com a individus, empreses i societats.

 • Evolució del lideratge
 • Desafiaments a superar de l'entorn actual
 • Nous paradigmes
 • Els exemples a seguir
 • Conclusions i futur

Des de l'òptica experiencial adquirida en l'exercici d'altes responsabilitats en companyies que han transformat, no sols el lideratge, sinó la forma en la qual pensem, ens relacionem i vivim, al mateix temps que aconsegueixen resultats excepcionals.

HORA 11:00-12:30 (SALA A)

PLENÀRIA: CLAUS DE L'ENTORN ECONÒMIC, LA *GLOBALIZACION; NOUS REPTES, NOUS OPORTUNITATS

PONENT:

Jeffrey H. Bergstrand és Catedràtic de finances i economia en la Universitat de Notre Dona'm (Indiana, USA); ha treballat per al Federal Reserve *Bank of Boston, és assessor del govern estatunidenc, així com de la Comissió Europea, i el govern suís, sobre les polítiques de comerç i d'inversió directa internacionals. És un dels economistes més rellevants en el camp del comerç internacional, segons el projecte RePEc, Research Papers in Economics. A més, ha sigut President de "International Economics *and Finance Society", una entitat global que aglutina els economistes especialitzats en comerç i inversió internacionals.

CONTINGUT:

El nou entorn econòmic ve definit per la globalització i el canvi constant. Bergstrand ens parlarà del passat, present i futur de la globalització de l'activitat econòmica, per a entendre cap a on anem, els nous reptes que se'ns plantegen i les oportunitats que aquest nou entorn, incert i reptador alhora, ofereix a empreses.

HORA 13:00-14:00 INAUGURACIÓ

HORA 15:30-16:30 (SALA 1)

PARITAT DE GÈNERE, OPORTUNITAT DE SER MES COMPETITIUS EN EL MERCAT INTERNACIONAL

SI ELLES PARTICIPEN EN L'EMPRESA, LA RIQUESA AUGMENTA

PONENTS:

 • Modera: Sandra Deltell, vicepresidenta de EVAP, Associació d'Empresàries i Professionals de València, i Sòcia Directora de PWC en la Comunitat Valenciana i Murcia.
 • Participa:
 1. JESÚS NAVARRO,A- CARMENCITA. Asunción Azorín Penalva. Gloria Navarro Muñoz. Departament RR. HH
 2. Experta ponente: Mercedes Teruel Carrizosa, PhD Universitat Rovira i Virgili, especialista en innovació i paritat de gènere.

CONTINGUT:

La igualtat de gènere en les empreses no sols genera ocupació, de fet, està prevista la generació de més de 10 milions de noves ocupacions a la UE en 2050, sinó que a més i, sobretot, genera competitivitat en les empreses internacionals. L'FMI en el seu estudi sobre els beneficis macroeconòmics de la igualtat de gènere, subratlla que la participació de les dones en el mercat de treball “és part de l'equació de creixement i estabilitat”. L'empresa oberta a l'escenari internacional ha de ser una learning organization, una organització flexible, que aprén, que incorpora la diversitat; diversitat en cultures, en idiomes, en perfils, una empresa que assumeix, impulsa i fomenta la paritat de gènere, perquè es dirigeix a un món global amb consumidors globals de tots dos gèneres i amb competència global que sí que incorpora aqueixes polítiques de paritat, i guanyen competitivitat. 

HORA 15:30-16:30 (SALA 2)

ESPIA COM PUGUES 2: RASTREJA A LA TEUA COMPETÈNCIA I MILLORA EL TEU POSICIONAMENT.

PONENT:

 • Anselmo Ríos. Director Redflexión Consultores

CONTINGUT:

Durant la ponència es mostraran, a través de casos pràctics, eines i procediments tècnics que permetran a la nostra empresa: 

 • Investigar i conéixer de manera minuciosa als nostres competidors. Estratègies de producte, preu, promoció i distribució (obtenint el detall de tots els seus clients).
 • Realitzar un seguiment i rastreig de totes les seues operacions comercials i estratègies de posicionament, obtenint una imatge precisa i actualitzada d'aquests. 
 • Conéixer en quin moment una empresa de la nostra competència va perdent quota i volum en relació a un client d'interés per a nosaltres. 
 • Quin tipus de problemes estan condicionant la seua relació comercial. 
 • Quines són les flaqueses del nostre competidor. 
 • Com utilitzar tota aquesta informació per a millorar la competitivitat de la nostra empresa i transformar l'oportunitat en un nou client.

HORA 15:30-16:30 (SALA 3)

LA REVOLUCIÓ LOGÍSTICA DAVANT EL REPTE DE LA DIGITALITZACIÓ

PONENTS:    

 • Modera: Victoria Vera González. Directora Adjunta d'Informació i Serveis Personalitzats de ICEX.
 • Participa:
  1. CORREOS: Enrique Sánchez. Director de la Unitat Internacional de Correus.
  2. DHL: Nuno Martins. Director de Desenvolupament de Negoci de DHL Expresss.

CONTINGUT:

Quins són els factors clau d'èxit que tota empresa internacionalitzada hauria de tindre en compte en la seua planificació logística i que asseguren un adequat control de risc, satisfacció del client i optimització de la gestió? Quina renovació exigeix el comerç electrònic? La dilatada experiència dels ponents que participen en la taula redona posarà en relleu els aspectes ineludibles.

CORREUS: una de les principals empreses espanyoles per dimensions, capil·laritat i capital humà: 50.000 efectius, 8.946 punts d'atenció, 2.383 oficines multiservei i 6.563 serveis rurals. La nostra àmplia xarxa d'admissió i distribució es completa amb 1.815 unitats de distribució ordinària i 100 unitats de serveis especials, dedicades al repartiment urgent; 18 centres per al tractament automatitzat dels enviaments, flota de 13.398 vehicles; 2.936 milions d'enviaments. 

DHL: líder mundial en transport urgent, present en més de 220 països i territoris, amb una presència inigualable a Espanya, amb 12 avions propis, 42 centres operatius, 1.200 punts de serveis, i més de 50 milions d'euros invertits en infraestructura des de l'any 2016.

HORA 16:30-18:00 (SALA 1)

MESA DIGITAL: PENSA EN DIGITAL, ACTUA EN GLOBAL

PONENTS:

 • Modera: Marcos García Martí. CONNEXT, expert en màrqueting i comunicació digital.
 • Participa:
 1. ORBITALADS: Gabriel Madruga. CEO y cofundador de OrbitalAds. Tecnologia per a motors de cerca (Google, Yahoo, Bing, Yandex...) basada en la reducció de costos en l'adquisició de nous clients i en el descobriment de nous nínxols de mercat, adaptada a qualsevol idioma, és a dir "lenguage agnostic".
 2. SÉNTISIS: Miguel Goyanes. Director Màrqueting. Séntisis és la tecnologia semàntica líder per a l'anàlisi de la conversa de xarxes socials especialitzada en l'idioma espanyol.
 3. CONNEXT: Marcos Garcia Martí. Cofundador de CONNEXT. CONNEXT és una agència digital especialitzada a impulsar comercialment a empreses industrials i B2B a través la transformació digital del màrqueting i les vendes.
 4. REEXPORTA: Sergio Maestre. Director Reexporta Levante. Reexporta és una empresa especialitzada en l'ús d'internet en pro de la internacionalització. Han desenvolupat més de 300 projectes de Màrqueting Digital Internacional en més de 20 països en els últims 10 anys.

HORA 16:30-18:00 (SALA 2)

ESTRATÈGIES PER A ATENDRE NOUS MERCATS A TRAVÉS DE MODELS DE NEGOCI SOSTENIBLES I INCLUSIUS

PONENTS:    

 • Sara Ladra: Directora Adjunta de Cooperació Internacional de ICEX
 • Juliana Mutis: Sòcia fundadora de Minka-Dev
 • Thibault Lesueur: Soci fundador de Solaris Offgrid
 • José Miguel Carretero: icepresident de Finançament Corporatiu de Blendhub Corp.

CONTINGUT:

Tradicionalment, les empreses han centrat la seua projecció exterior en mercats que atenen segments socioeconòmics mitjans i alts, amb capacitat adquisitiva per a absorbir productes i serveis d'alt valor afegit i elevat preu. No obstant això, aquesta població a penes suposa el 30% de la població mundial. Tenint en compte que les projeccions demogràfiques apunten al fet que en 2050 el 85% de la població mundial viurà en països en desenvolupament, atendre aquests mercats hui suposa garantir-se els mercats del demà al mateix temps que es dona resposta als reptes globals en matèria de desenvolupament sostenible i inclusió social.

HORA 16:30-18:00 (SALA 3)

EL CODI DUANER DE LA UNIÓ DESPRÉS D'UN ANY DE LA SEUA APLICACIÓ. OPINIONS DELS OPERADORS I DE LA DUANA SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL I FUTUR PRÒXIM.

PONENTS:    

 • Jose Muñoz. Tècnic d'Hisenda i Duanes. AGÈNCIA TRIBUTÀRIA
 • Jose Manuel González Torres: President Comissió Duanes – Representant OEA. ATEIA-OLTRA València

CONTINGUT:

Després d'un any de l'entrada en aplicació del nou Codi Duaner de la Unió (CAU), tractarem d'exposar com ha sigut el període d'adaptació i implantació de la nova normativa. Recopilant les principals novetats i diferències respecte de l'anterior Codi Duaner Comunitari, principalment l'impuls definitiu a la figura d'Operador Econòmic Autoritzat, figura en la qual se sostenen totes les simplificacions duaneres i la majoria de procediments i autoritzacions duaneres.

També s'esmentaran aquells temes que més repercussió hagen pogut tindre sobretot en el relacionat amb la interpretació de la normativa. Tot això sense perdre de vista com és l'objectiu i missió del CAU, l'harmonització de criteris per part de tots els països i les característiques que ens puguen diferenciar de la resta d'Estats membres de la UE. 

Aquest repte comportarà un clar esforç que tots hem d'escometre (administració i administrats), per a aconseguir junts uns nivells de competitivitat suficients per a poder traure el màxim rendiment a la nova normativa i que els nostres ports i aeroports continuen sent destacats. Perquè el tràfic de mercaderies tant d'importació com d'exportació continue creixent dia a dia i siguem capaços de simplificar procediments reduint temps de despatx.  Per això, la presentació es durà a terme des de dos punts de vista: el de la pròpia administració i el dels operadors.

JUEVES 8 DE JUNIO

HORA 10:00-11:00 (SALA 1)

INTERNACIONALIZACIÓN DE STARTUPS: QUÉ HAY DEBAJO DE LA PUNTA DEL ICEBERG

PONENTES:

 • Modera: Javier Megías, CEO de Startupxplore
 • Participa:
 1. JEFF
 2. MOBINCUBE
 3. BEROOMERS
 4. ENTRENARME

CONTENIDO:

Internacionalizar una startup es mucho más que traducir la página a otro idioma. Hablaremos con algunos fundadores de primer nivel y con diferentes tipos de compañías que nos contarán sus experiencias y aprendizajes.

HORA 10:00-11:00 (SALA 2)

INTERNACIONALIZACION EN EMPRESAS CREATIVAS Y CULTURALES.

PONENTES:

 • Myriam Fernández. Directora General de Financiación y Fondos Europeos, Consellería de Hacienda y Modelo Económico,
 • María Dolores Parra, Directora General de Internacionalización, Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. 
 • Albert Girona, Secretari Autònmic Cultura i Esport
 • Carmen Amoraga Directora General Cultura i Patrimoni
 • Abel Guarinos Directora General de l'Institut Valencià de Cultura

CONTENIDOS:

Tanto desde la Generalitat como desde la Unión Europea existen programas y ayudas económicas para impulsar la internacionalización de este sector y apoyar así a nuestras empresas a alcanzar todo su potencial internacional.

HORA 10:00-11:00 (SALA 3)

RECONOCIMIENTO MUTUO CON EEUU: C-TPAT & OEA CERTIFICACIONES DE SEGURIDAD Y GARANTIA EN LAS EXPORTACIONES

PONENTE:

 • Lourdes Morales Morales. Socia directora de HIDMO

CONTENIDOS:

Los expertos en aduanas hacen hincapié en que las empresas han de blindar su mercancía y demostrar a las autoridades estadounidenses que son empresas fiables para impedir que las aduanas paralicen la entrada de sus mercancías con los costos que supone para los exportadores y sus clientes.

El OEA y el exhaustivo cumplimiento de sus directrices pueden significar una diferencia en este sentido. Es importante entender más que nunca el cumplimiento regulatorio en materia de seguridad de la cadena de suministro y el del control de exportaciones para posicionar los productos en el mercado norteamericano.

Con la Decisión del Comité Mixto de Cooperación Aduanera UE-EEUU, de fecha 4 de mayo de 2012, quedo establecido que,  con el Reconociendo Mutuo entre los Estados Unidos de América y la Unión Europea,  la seguridad y la protección aduanera, así como la facilitación de la cadena de suministro comercial internacional se verían considerablemente mejorados, acordando un valor de confianza por ambas partes y  que se traduce en una reducción de  tiempos, una disminución de controles y una gestión administrativa con aduanas directa y telemática, con los ahorros económicos que eso conlleva.

HORA 11:00-12:30 (SALA B)

PLENARIA: EL FUTURO DIGITAL: LAS CLAVES DE LA MANO DE ECOMMERCE NEWS, eBAY y PAYPAL

PONENTES:    

 • Modera: Victoria Vera González. Directora Adjunta de Información y Servicios Personalizados de ICEX.
 • Participantes:
  1. Jose Ángel López. Director Comercial.
  2. Javier Moreno. Head of Merchant Services. España y Portugal
  1. ECOMMERCE NEWS. Pedro Pablo Merino León. Socio director.

CONTENIDO:

El comercio electrónico se ha revelado como un canal especialmente poderoso para abordar los mercados internacionales. Las cifras de su crecimiento a nivel mundial son impresionantes: en 2017 casi el 53% de los usuarios de internet realizarán compras online (más del 26% de la población mundial). Esta tendencia no hará más que crecer y consolidarse en los próximos años.

Para aprovechar este canal, ¿cuáles son los restos y tendencias que las empresas exportadoras deben tener en cuenta en el diseño de sus estrategias de internacionalización? ¿Qué nuevas oportunidades se abren para ellas? ¿Cuáles son las peculiaridades y barreras del acceso a los mercados internacionales a través del comercio electrónico?

Los dos grandes players, junto con el portal de información, que se sientan en esta mesa,  eBay, Paypal y Ecommerce News desvelarán las características del futuro digital en todos los aspectos que atañen a la venta online: personalización de la experiencia de usuario; M-commerce; nuevas modalidades de pago, especialmente en movilidad; visualización y uso de la información en la presentación de productos; big data y análisis de datos; omnicanalidad; internet de las cosas, machine learning y comercio electrónico; fast-delivery y otras modalidades de entrega. No te pierdas esta sesión sobre las claves del comercio electrónico del futuro.

HORA 13:00-14:00 (SALA 1)

BIG DATA EN EL ENTORNO PULBICITARIO: UN ENFOQUE DE BATALLA

PONENTE:      

 • Macarena Estévez. Consejera Delegada y Fundadora de CONENTO

CONTENIDO:

Los anunciantes se enfrentan cada día a nuevas batallas. El territorio a conquistar es el consumidor, la cuota de mercado. Hasta hace unos años, la lucha era entre unos cuantos y las herramientas eran de uso relativamente sencillo. Pero ahora, con la llegada del Big Data y la globalización, todo se ha vuelto mucho más complicado. Como en la guerra, los anunciantes deberán tener no solo un enfoque micro-táctico (centrado en cada soldado), sino también un enfoque más táctico (territorio) y estratégico (visión total). Así, conseguirán pasar del Big data al Smart Data, y ganar la batalla. En esta conferencia, veremos esta triple visión, apoyándonos en diferentes modelos matemáticos aplicados en cada momento.

HORA 13:00-14:00 (SALA 2)

SIN CIBERSEGURIDAD NO HAY TRANSFORMACIÓN DIGITAL.

PONENTE:

 • Miguel A. JUAN. Socio Director S2 GRUPO

CONTENIDO:

 • El avance exponencial de la tecnología da lugar a nuevos modelos de negocio y a la aplicación de transformaciones digitales a los procesos empresariales.
 • El nexo de fuerzas: loT, Big Data, Cloud, Industria 4.0.
 • Ciberamenazas en un mundo mucho más tecnologizado: importancia de la Ciberseguridad.
 • Advanced Persistent Threads (APT).
 • Ciberseguridad Industrial.
 • Conclusiones

HORA 13:00-14:00 (SALA 3)

COMO LOS MUNICIPIOS PUEDEN PARTICIPAR EN PROYECTOS EUROPEOS

 

PONENTE:

 • Myriam Fernández, Directora General de Financiación y Fondos Europeos de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic

CONTENIDO:

A través de esta jornada se explicarán qué programas europeos son los más enfocados las políticas que desarrollan los ayuntamientos, cómo acceder a los mismos, cómo gestionarlos con garantías de éxito; a través de ejemplos prácticos de ayuntamientos que ya lo están haciendo.

CONTACTE | Go Global: contacto@congresogoglobal.com

Si tens interés a rebre més informació, posa't en contacte amb nosaltres.

Fondo Europeo de Desarrollo Regional / Una manera de hacer Europa